Nieuws Limburg Intratuin Maastricht investeert 10 miljoen

Intratuin Maastricht investeert 10 miljoen

Intratuin Maastricht investeert 10 miljoen

Intratuin, een franchiseformule van plantencentra, gaat in Maastricht maar liefst 10 miljoen euro investeren. Deze vestiging mag ook telkens veel Belgisch-Limburgse klanten verwelkomen. Het bedrijf aan de andere kant van de grens werd in 1969 opgericht door vader Leo Smeets. Hij en zijn echtgenote Jos begonnen met het kweken van planten op hun boerderij. In 2003 sloot het toenmalige Tuincentrum Randweyck zich aan bij de franchiseformule Intratuin. De zonen Mark en Paul Smeets namen de sterk gegroeide zaak over in 2006. Sindsdien maakte de zaak een forse ontwikkeling door. “We zaten al snel te klein op de vorige plek, hier een paar honderd meter vandaan,” zegt co-directeur Mark Smeets. “Vandaar de beslissing om te verhuizen naar een nieuwe locatie, waar we meer ruimte ter beschikking hebben.”

Investering
In totaal zullen de broers zo’n 10 miljoen euro hebben gestopt in de nieuwe Intratuin. “We wilden daarbij ook meer inspelen op sfeer en beleving,” aldus Mark Smeets. De totale verkoopruimte stijgt van 13.000 naar 22.000 m². Op dit ogenblik stelt Intratuin Maastricht 40 mensen tewerk. “Door de uitbreiding zullen we snel 20 extra mensen kunnen aanwerven. Op lange termijn is het mogelijk dat er nog eens 20 bijkomen”, aldus Mark Smeets. Met de uitbreiding mikt Intratuin Maastricht ook nadrukkelijk op klanten uit ons land. Volgende maand volgt de officiële opening.

Intratuin is een Nederlandse franchiseformule die 59 vestigingen telt. In Nederland is het een begrip. In ons land zijn er momenteel vijf vestigingen: in Olen, Aarschot, Zwijndrecht, Maldegem en Lovendegem. De hele groep verschaft werk aan 3.300 mensen. Aanvankelijk bestond het aanbod van Intratuin vooral uit tuinartikelen. Ondertussen is dat uitgebreid naar planten, tuinmeubelen, woondecoraties, dierenvoeders, grondproducten en kerstartikelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.