Nieuws Limburg Investeren in een nieuwe heftruck? Dat doe je best nog dit jaar.

Investeren in een nieuwe heftruck? Dat doe je best nog dit jaar.

Investeren in een nieuwe heftruck? Dat doe je best nog dit jaar.

Waarom voor een tweede- of zelfs derdehandsheftruck gaan als je op zeker kan spelen? De investeringsvoordeel van 25 procent, omwille van de coronacrisis, maakt de aankoop van een gloednieuw model bovendien extra interessant. “Als exclusieve invoerder voor Maximal in België bieden we het neusje van de zalm aan”, verzekert Ivo Palmaers, ceo van Groep Palmaers.

Maximal maakt deel uit van de Amerikaanse groep Hyster-Yale-Maximal. De vorkheftrucks zijn verkrijgbaar met verbrandingsmotoren op diesel en LPG, net als in een elektrische versie. Hun hefvermogen varieert van 1.8 tot 5 ton. Het zijn één voor één no-nonsense machines, zeer vriendelijk in gebruik en voor onderhoud heb je geen speciale software. Dat maakt hen dus ook zeer budgetvriendelijk.

“Welke variant, met welk hefvermogen en welke hoogte is voor jou de beste match? Daarbij staan we jou graag bij met advies op maat”, verzekert Marc Digneffe van Groep Palmaers. “Een ruime voorraad van een vijftigtal stuks zijn direct uitleverbaar. Ze zijn zowel te koop, te huur als in leasing verkrijgbaar.”

Ga voor zekerheid

Nog te vaak gaan bedrijven of zelfstandigen op zoek naar een goede tweedehands machine. In de praktijk gaat het zelfs om een derdehands machine die al twee levens heeft meegemaakt. Bovendien zijn deze machines niet voor niets tweede- of derdehands. Om één of andere reden zijn ze afgeschreven. “En een investering als deze laat het niet toe om risico’s te nemen. Met een nieuw toestel speel je op zeker en heb je nog jarenlang geniet van je aankoop”, weet Marc Digneffe.

Investeringsvoordeel

Die aankoop kan bovendien extra voordelig zijn wanneer die dit jaar nog plaatsvindt. De coronacrisis brengt namelijk een interessant investeringsvoordeel met zich mee.

“De investeringsaftrek op vaste activa, die worden verkregen tussen 12 maart 2020 en 31 december 2020, werd verhoogd tot 25 procent. Ze is zowel van toepassing op eenmanszaken als op ondernemingen die voldoen aan de definitie van een kleine vennootschap”, legt Marc Digneffe uit. “Bovendien komt ook leasing hiervoor in aanmerking. Dat maakt dat we al een diesel heftruck voor 62,47 euro per week kunnen aanbieden, met aankoopoptie.”

Minigravers, schaarliften en knikladers behoren ook tot het uitgebreid leverprogramma.

Groep Palmaers blijft paraat

Tijdens de verstrengde lockdown zal Groep Palmaers dan ook paraat blijven om haar klanten een minimale dienstverlening te voorzien. “We staan iedereen graag te woord via mail, telefoon of videocall en bekijken hoe we klanten kunnen verder helpen”, besluit Ivo Palmaers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.