Nieuws Limburg Investering doet ZDP van naam veranderen

Investering doet ZDP van naam veranderen

Investering doet ZDP van naam veranderen

Vrijdagavond opent dakenspecialist ZDP zijn nieuw bedrijfsgebouw in Lummen. Daarmee is een investering gemoeid van 2,2 miljoen euro. Het vroegere Zolderse Dakwerken Ponet neemt de gelegenheid ook te baat om de naam te wijzigen in kortweg ZDP. Hilde Smets nam tien jaar geleden de leiding van het bedrijf in handen. Onder haar leiding verbreedde ZDP zijn actieradius van de particuliere markt naar industriebouw en grote werven, en van platte daken naar alle soorten daken, tot groendaken toe. Maar het bedrijf bleef zich verder specialiseren in renovatie. “Ik heb nog heel wat plannen,” zegt de zaakvoerster vastberaden. Ondertussen zijn ook de zonen Kristoff en Gregory en dochter Krystle aan de slag in het bedrijf.

Groei
Die strategie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De eerste grote opdracht was het dak van de nieuwe gevangenis in Hasselt. Vorig jaar noteerde ZDP een omzetstijging van 35%. Dit jaar wordt een gelijkaardige groei verwacht tot 15 miljoen euro. Het aantal medewerkers groeide recent nog met 15 aan tot de huidige 60. Het orderboekje is nog gevuld tot eind 2013.

Door de groei raakte de oorspronkelijke stek in Heusden-Zolder te klein. Vanavond wordt in Lummen het nieuwe gebouw plechtig geopend. De nieuwe bedrijfssite heeft een oppervlakte van 3.0000 m².

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.