Nieuws Limburg Investering en uniek certificaat voor Sint-Joris

Investering en uniek certificaat voor Sint-Joris

Investering en uniek certificaat voor Sint-Joris

De industriële wasserij Sint-Joris in Gingelom is bezig met een fors investeringsprogramma. Er worden enkele miljoenen euro’s vrijgemaakt om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden. “We zijn erg actief in de zorgsector, die sterk groeit,” zegt algemeen directeur Raf Vanmechelen. “De volumes nemen er fors toe, mede door de fusies en samenwerkingsverbanden die diverse instellingen aangaan. En intussen krimpen overal de budgetten. We moeten dus in zowel machines als gebouwen investeren om de grotere opdrachten te blijven binnenhalen.” Sint-Joris verwerkt nu al dagelijks meer dan 30 ton wasgoed en 20.000 stuks kledij voor ziekenhuizen, rusthuizen en bedrijven.

St-Joris-arbeidskledijBelgische primeur
Het bedrijf stelt in totaal zo’n 120 mensen tewerk. Die mogen fier zijn dat hun werkgever als eerste in België het gloednieuwe label SR-10 van keuringsbedrijf Vinçotte heeft ontvangen. “SR staat voor Social Responsibility of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO),” legt Raf Vanmechelen uit. “Wat de ISO is voor kwaliteit of milieu, is de SR-norm voor duurzaamheid op alle vlakken. We hebben hier heel forse inspanningen voor moeten leveren. Ook onze leveranciers werden bij de audits betrokken. Zo mag het linnen dat wij wassen voor de zorginstellingen bijvoorbeeld niet via kinderarbeid gefabriceerd zijn…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERASint-Joris is blij met de erkenning: “Deze norm was het ontbrekende puzzelstuk om op een gestructureerde manier MVO in te bakken in de bedrijfsstructuur,” aldus nog Raf Vanmechelen. “Transparantie, duurzaamheid en rapportering doorheen de volledige waardeketen zijn de sleutelbegrippen van de nieuwe norm, en daar willen we ons in onderscheiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.