Nieuws Limburg Investering van 20 miljoen bij Roba Metals

Investering van 20 miljoen bij Roba Metals

Investering van 20 miljoen bij Roba Metals

Roba Metals in Genk heeft forse uitbreidingsplannen. Het metaalbewerkingsbedrijf is een investeringstraject gestart van meer dan 20 miljoen euro. Er komt onder meer 20.000 vierkante meter atelierruimte bij.

Roba is van origine een Nederlands bedrijf dat al sinds 1997 actief is in Genk en dus volgend jaar het 25-jarig jubileum viert. De specialiteit is de bewerking van staal, inox en aluminium. Grote rollen van het basismateriaal (coils) worden gezaagd, geknipt en geplooid tot plaatmateriaal en ander maatwerk. De restfractie van de behandeling wordt bovendien gerecycleerd om nieuwe metaalproducten van te maken.

Het bedrijf groeit snel. In 2011 werd er nog 15 miljoen euro vrijgemaakt voor de uitbreiding van kantoor- en atelierruimte. Precies 10 jaar later is de capaciteit opnieuw ontoereikend en wordt er aan de Slingerweg (die uitkomt op de Henri Fordlaan) nog eens 20 miljoen geïnvesteerd in bijkomende gebouwen en 2 nieuwe machines. Na de voltooiing van 20.000 m2 extra ruimte, zal de totale bebouwde oppervlakte 60.000 m2 bedragen.

De groei in activiteiten houdt tevens een forse stijging in van het aantal medewerkers. De site in Genk telt momenteel meer dan 100 collega’s. Na de huidige werkzaamheden zullen er zeker nog vacatures worden opengesteld, zegt manager Maurice Rothkrantz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.