Nieuws Limburg Investering van 5 miljoen rendeert voor Coox Motors

Investering van 5 miljoen rendeert voor Coox Motors

Investering van 5 miljoen rendeert voor Coox Motors

Coox Motors, verdeler van de merken Audi en Volkswagen in respectievelijk Lanklaar en Rekem, heeft een goed jaar 2010 achter de rug. “We verkochten meer dan 1000 voertuigen, en hopen er daar dit jaar nog enkele bij te doen,” aldus zaakvoerder Etienne Coox. “Nochtans was 2010 vooral een jaar van forse investeringen. De vestiging in Lanklaar is splinternieuw, goed voor 3,2 miljoen euro. En in Rekem hebben we 1,8 miljoen geïnvesteerd in de facelift van de carrosserie, parking en werkplaatsen.”

Daarmee heeft Coox het avontuur van de joint-venture met Meijers in Hasselt definitief achter zich gelaten. “Inderdaad, we voelen ons beter in onze sas als 100% familiebedrijf in de eigen regio,” verduidelijkt Etienne Coox. “Eerst willen we onze investeringen rendabiliseren, en daarna zullen we wel zien. De toekomst ligt overigens in handen van mijn zoon en neef, aan wie ik de operationele leiding inmiddels heb doorgegeven. Ik ben wel nog als coach actief om alles op te volgen tot ze volledig op eigen benen staan. Met de komst van heel wat nieuwe modellen, zowel van Audi als Volkswagen, liggen er voldoende uitdagingen te wachten.”

Coox Motors zag de omzet in 2010 toenemen met 14% tot 30,1 miljoen euro. Er werken nu zo’n 35 mensen voor het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.