Nieuws Limburg Investering van 90 miljoen in Tongerse kazerne

Investering van 90 miljoen in Tongerse kazerne

Investering van 90 miljoen in Tongerse kazerne

Projectontwikkelaar Project 2 heeft een overeenkomst gesloten met het Autonoom Gemeentebestuur van Tongeren om de voormalige legerkazerne te kopen. Project 2, dat al 23 jaar actief is, en gespecialiseerd is in de herbestemming van oude, industriële sites tot mooie wooncomplexen, zet hiermee voor het eerst voet op Limburgse bodem. Het is de bedoeling dat de ontwikkelaar het masterplan voor de site gaat verfijnen. Hiervoor heeft CEO Alon Amar, een Vlaams-Israëlische selfmade man, de befaamde architectenbureaus Diener & Diener (uit Zwitserland) en Jaspers-Eyers (Hasselt, Leuven en Brussel) onder de arm genomen.

alon amarBinnen een jaar moet dat werk afgerond zijn, en wordt Project 2 officieel eigenaar van de kazerne. Er kan dan gestart worden met een fors investeringsplan, dat minstens 90 miljoen euro zal kosten. Er komen vooral woongelegenheden, zowel nieuwe rondom de kazerne als in de voormalige legergebouwen zelf. In totaal zullen er 260 woongelegenheden worden opgeleverd. Er zal ook kantoorruimte zijn, enkele multifunctionele zalen, een park en een ondergrondse parkeergarage.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.