Nieuws Limburg Isolair investeert in nieuwe producten en gebouwen

Isolair investeert in nieuwe producten en gebouwen

Isolair investeert in nieuwe producten en gebouwen

Isolair uit Hasselt, een firma gespecialiseerd in spouwmuurisolatie, heeft zopas een nieuw systeem van isoleren in gebruik genomen. “Het gaat om korrels van polystyreen, in de volksmond ook bekend als piepschuim,” zegt zaakvoerder Bruno Yee. “We hebben deze korrels kunnen verrijken met extra isolerende eigenschappen, zodat ze de ideale vorm, densiteit en samenstelling hebben om te gebruiken als isolatie. De korrels worden samen met een speciaal bindmiddel in de spouwmuur geblazen, waardoor in feite een isolatieplaat ontstaat van droge, stilstaande, luchtgevulde korrels. Zo’n plaat is zowel isolerend, vochtbestendig als dampdoorlatend. We verwachten erg veel van deze toepassing omdat er niets dan voordelen aan verbonden zijn.”

Isolair KorrelsIsolair heeft dan ook gekozen om de infrastructuur aan te passen op de te verwachten groei. “We hebben nieuwe vrachtwagens gekocht en een nieuwe hal gebouwd van zo’n 600 m2,” zegt Bruno Yee nog. “De nieuwe kantoren zullen over 1,5 maand klaar zijn. In totaal spreken we toch snel van een investering van 500.000 euro. En ja, om het werk gedaan te krijgen, zijn we ook nog op zoek naar gemotiveerde arbeiders,” besluit Yee.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.