IT-installateur, standenbouwer en andere falingen

De rechtbank van Hasselt heeft enkele opmerkelijke falingen uitgesproken. In de lijst staan ook enkele bekende namen, zoals La Netwel, de installateur van IT-hardware in Hasselt. Een nochtans veelbelovend project, dat als gevolg van de crisis niet het verhoopte succes heeft gekend. "Er is teveel concurrentie in deze business", aldus zaakvoerder René Lacroix, die met Datazone ook nog een datacenter heeft dat wel goed functioneert.

Een ander gekend bedrijf is A+Design in Houthalen-Helchteren, dat momenteel opereert onder de naam Uptodate. De standenbouwer en specialist in visuele communicatie nam vorig jaar nog het traditierijke Publides in Hasselt over. "Het probleem was niet alleen de crisis, maar ook enkele lijken die nog uit de kast zijn gevallen", legt zaakvoerder Steven Vanwetswinkel uit. "Enkele veelbelovende projecten zijn weggevallen, en ook de beurzen kennen momenteel veel minder succes. Neem daarbij de bikkelharde concurrentie van drukwerk uit het voormalige Oostblok, en je weet dat het moeilijk wordt om de zware investeringen van de overname te kunnen terugverdienen. Het is dus heel jammer dat het zo is moeten gaan. Maar ik laat de moed niet zakken. Er komt nu een periode van bezinning, waarin ik ga bekijken wat de toekomst brengt. En als de batterijen zijn opgeladen na deze klap, ga ik er opnieuw tegenaan."

Andere bedrijven die failliet werden verklaard zijn: Algemene Limburgse Onderneming (Houthalen-Helchteren), Nicky Thijs (Sint-Truiden), Mozaa (ook in Houthalen-Helchteren), Coker (Beringen), Happy 4 All (Hasselt), Van Dijk Estate (Lommel), Ecim Group (Hasselt), Aurnila (ook in Hasselt), Luc Vanlessen (Sint-Truiden) en Marc Vanwelkenhuyzen (Hasselt).