Italiaanse horecazaak wint Bizidee Vlaanderen

p1723805651-o467236384-3

Tijdens een feestelijk slotevent in Leuven zijn de winnaars bekendgemaakt van Bizidee, een wedstrijd voor de beste ondernemingsplannen van jonge ondernemingen. Het Limburgse bedrijf Catchflip van Karen Ruelens, Frederik Malesevic, Geert Claeys en Kristof Peeters ging in de categorie Large met de tweede prijs aan de haal, goed voor een cheque van 5.000 euro. Het goud was voor een Foamzoo, en West-Vlaamse onderneming die kindermeubelen ontwikkelt die zonder enige schroef of lijm gemonteerd kunnen worden.

Maar er was nog beter nieuws voor Limburg: in de categorie Small was de hoofdprijs voor Tiana Moretti en Alexander Reniers, die 3.000 euro verdienen met hun 'Osteria Moretti', een concept dat bezoekers van de Hasseltse binnenstad laat proeven van al het lekkers dat Italië te bieden heeft. “Als je al zo ver raakt in een wedstrijd, komt die eerste plaats steeds dichterbij,” klinkt het bij de Limburgse winnaars. “Toch durf je niet te hopen dat die hoofdprijs voor jou is weggelegd. Wij zijn er enorm blij mee, maar zelfs als we niet tot winnaar waren uitgeroepen, zouden we vol plannen naar huis zijn gegaan. Het hele Bizidee-traject was zo’n bijzondere ervaring: we hebben op korte termijn zoveel boeiende en ervaren ondernemers ontmoet en zoveel van hen opgestoken! Dat werkt enorm inspirerend en stimulerend.”

p1634886273-o467236384-3"De wedstrijd is niet alleen een financieel steuntje in de rug, maar ook een prima manier om ondernemers te helpen bij het waarmaken van hun ondernemersdroom," aldus projectmanager Sylvia Feytons. "Alle deelnemers worden tijdens het Bizidee-traject immers omringd door ervaren ondernemers en coaches. Zo krijgen ze de kans om hun ondernemingsplan onder de beste begeleiding te laten rijpen en groeien. Ook voor wie niet wint, vormt Bizidee dus een ideale bedding om na afloop van de wedstrijd écht van start te gaan.”