Nieuws Limburg Italianen maken meubels van Limburgs afval

Italianen maken meubels van Limburgs afval

Italianen maken meubels van Limburgs afval

TopTechnics, de firma van Wim Borgers die onder meer klimaatplafonds en vloerverwarming verkoopt, is een samenwerking aangegaan met Ecopixel uit Turijn. De Italianen halen de afgedankte plastic buizen voor vloerverwarming op bij de Limburgse installateur, en verwerken ze tot modern meubilair.

TopTechnics heeft recent heel wat wijzigingen ondergaan. Wim Borgers kocht zijn vennoot Stijn Verheyen uit, en is nu alleen zaakvoerder. De firma verhuisde bovendien van Lummen naar Heusden-Zolder. Ook op ecologisch vlak beweegt er het één en ander. Zo verzamelt TopTechnics alle afgedankte vloerverwarmingsbuizen om ze te vermalen voor een tweede leven. Dat krijgen ze in Italië, waar er designmeubelen worden gemaakt van de plastic korrels.

“We zijn daarmee niet aan ons proefstuk toe als bijdrage in de circulaire economie”, zegt Wim Borgers. “Zo krijgen onze afgedankte palletten een carrièrewending als sleutelhangers…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.