Nieuws Limburg Itek bouwt grootste winkel in Leopoldsburg

Itek bouwt grootste winkel in Leopoldsburg

Itek bouwt grootste winkel in Leopoldsburg

De keten van fietsen- en tuinwarenwinkels Itek uit Kaulille (Bocholt) bouwt op dit moment zijn grootste winkel in Leopoldsburg. Een episode in een mooi verhaal van familiaal ondernemerschap.

Vader Jos van Cranenbroek begon in 1999 in Kaulille met zijn eerste Itek-winkel, met daarbij een eigen hersteldienst: fietsen van verschillende merken voor alle doelgroepen. Vijftien jaar later telt de groep acht winkels: vier zaken in Limburg (Kaulille, Hasselt, Dilsen- Stokkem en Leopoldsburg), een in het Vlaams-Brabantse Dormaal (Zoutleeuw) en drie in Nederlands- Limburg. De activiteiten van Itek zijn ondertussen ook uitgebreid naar tuingereedschappen, -machines en -meubelen, sportkleding, fitnesstoestellen en speelgoed.

itek leopoldsburg“Wij stellen nu in totaal 220 mensen tewerk,” zegt zoon Rick van Cranenbroek (25). Hij staat ondertussen samen met zijn vader aan de leiding van het bedrijf en staat onder meer in voor de aankoop. Ondertussen bouwt Itek een nieuwe winkel in Leopoldsburg. Met 12.000 m² wordt dat de grootste van de groep. “De bestaande winkel daar was veel te klein geworden en bood niet genoeg ruimte voor uitbreiding. Hier komen ook magazijnen en ruimte voor assemblage van fietsen.” De opening is gepland voor eind juli. Het bestaande pand wordt verkocht.

Itek kondigt overigens nog nieuwe winkels aan, maar voorlopig niet in Belgisch-Limburg.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.