Ittervoorts silliconenbedrijf (120 personeelsleden) wil fabriek bouwen van 5 tot 7 mln in Maleisië

Chemieproducent- en handelaar BRB International in Ittervoort wil de huidige fabriek in Maleisië fors uitbreiden. Een investering van € 5 tot € 7 mln. In de fabriek zouden 30 mensen gaan werken waardoor het wereldwijde personeelsbestand van de onderneming uitkomt op 150.
BRB is een van de grootste privé-ondernemingen  in de verkoop van halffabrikaten van siliconen. Die zitten onder meer in cosmetica producten, gipswanden, automobielindustrie en textiel. Daarnaast maakt en verkoopt de onderneming nog tal van andere chemische producten, olie-additieven en smeermiddelen . In totaal zijn er 2000 producten. Klanten zijn bijvoorbeeld grote cosmeticabedrijven en oliemaatschappijen. Het totale klantenbestand bestaat uit 900 tot 1000 bedrijven. 

Het bedrijf wil de Maleise fabriek uitbreiden omdat het nóg meer in de productie wil, daarin is een hogere toegevoegde waarde te realiseren. 
BRB International is een snelgroeiend en winstgevende onderneming dat in 1981 - in een garage -  gestart is als handelsonderneming. Sinds de management buy-out in de jaren negentig produceert het ook eigen producten. Veel geld wordt ook besteed aan ontwikkeling van nieuwe producten. BRB zette afgelopen jaar bijna € 100 mln om met 120 personeelsleden waarvan 90 in Ittervoort werken.

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.