Nieuws Limburg ItzU koopt zich in bij opleidingsinstituut

ItzU koopt zich in bij opleidingsinstituut

ItzU koopt zich in bij opleidingsinstituut

De hr-dienstengroep ItzU heeft een participatie genomen van 50% in TalentLab, het bedrijf voor maatgerichte bedrijfsopleidingen. De naam wordt herdoopt tot ItzU Corporate Training. Zaakvoerder Guido Houben en investeerder Louis Kemps zijn enthousiast over het potentieel van de nieuwe organisatie.

Het is nog geen drie maanden geleden dat Guido Houben samen met 3 partners en een medewerker zijn vorige job verliet om TalentLab op te richten. Al in de opstartfase werd toenadering gevonden bij ItzU-groep van CEO Louis Kemps. Wat aanvankelijk een samenwerking was, leidt nu al snel tot een huwelijk. Via een kapitaalverhoging krijgt Itzu 50% van de opleidingsinstantie in handen. Onder de naam ItzU Corporate Training zullen de activiteiten nu in sneltempo ontplooid worden.

Ambassadeurs

“Nog voor de samenwerking goed en wel is opgestart, hebben we al opdrachten binnen die ons jaarbudget evenaren”, aldus Louis Kemps. “Er is al meteen een nieuwe medewerker aan het team toegevoegd en volgende week schrijven we nog twee vacatures uit, zodat deze businessunit al met acht is, aangevuld met onze freelance trainers. De behoefte bij bedrijven aan kwalitatieve, maatgerichte opleidingen is duidelijk aanwezig. Het besef groeit dat het trainen en coachen van medewerkers nodig is om hen aan boord te houden. Dat geldt zeker voor oudere werknemers die langer in dienst zullen blijven en mee moeten zijn met de nieuwste technieken. Bovendien creëer je door mensgerichte opleidingstrajecten echte ambassadeurs, die reclame voor hun werkgever maken en zo de instroom aan nieuwe collega’s bevorderen. Opleiden is dus het nieuwe rekruteren.”

E-learning
ItzU Corporate Training kiest voor een aparte aanpak. “We leveren altijd maatwerk, maar omdat we tientallen jaren ervaring hebben in deze materie, kunnen we snel schakelen”, weet Guido Houben. “We hebben een uitgebreid netwerk van ervaren trainers die na grondige evaluaties, het label van ItzU Certified Trainer zullen krijgen. Dat is een kwaliteitsgarantie voor onze klanten. Bovendien bieden we heel wat nieuwe leermethodieken aan, zoals e-learning en webinars. Nog een troef is de sterk geautomatiseerde administratie, waardoor elk traject snel en foutloos wordt aangevraagd, uitgevoerd en opgevolgd.”

ItzU Corporate Training gaat overigens niet alleen de opleiding aanbieden, maar ook klanten helpen om hier steunmaatregelen voor aan te vragen. “Via sectorfondsen, de KMO-Portefeuille en andere kanalen zijn er interessante mogelijkheden om forse kortingen te bekomen”, besluit Guido Houben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.