Nieuws Limburg Ivo Marechal zoekt 100 miljoen voor zijn fonds

Ivo Marechal zoekt 100 miljoen voor zijn fonds

Ivo Marechal zoekt 100 miljoen voor zijn fonds

Het durfkapitaalfonds Down2Earth rond voormalig topman van H.Essers, Ivo Marechal, stapt in het kapitaal van het Genkse bedrijf Hengelhoef Concrete Joints (HCJ). “In Down2Earth vindt HCJ een partner die het mogelijk maakt om internationaal te groeien en verder te professionaliseren”, aldus Ivo Marechal, die 100 miljoen vers kapitaal zoekt voor zijn investeringsfonds.

HCJ vindt zijn oorsprong in Werkhuizen Hengelhoef en is gespecialiseerd in ontwikkeling en productie van uitzetvoegen voor betonvloeren. Meer bepaald zijn de voegen van HCJ golvend, zodat ze niet door heftrucks of ander intern transport kunnen stuk gereden worden. Toen het bedrijf in 2009 door de crisis geconfronteerd werd met forse daling van de vraag, beslisten de aandeelhouders René Winters, Albert Klingeleers en Dirk Meuwissen om het geweer drastisch van schouder te veranderen.

“In plaats van zich toe te spitsen op de productie van traditionele betonvoegen, besloot HCJ om zich te focussen op innovatie en nieuwe producten”, aldus Ivo Marechal. “Het resultaat is een cosinusvormige voeg die sinds 2013 door verschillende wereldwijde patenten wordt beschermd en door experten wordt gezien als de beste vloeroplossing.”

“HCJ is één van de onbekende technologische parels van Limburg,” vindt Marechal. Vandaar dat we ongeveeer 2/3 overnemen.” Dat moet de internationale groeiplannen kracht bijzetten. HCJ boekt met 25 werknemers een jaaromzet van 8 miljoen euro en een mooi bedrijfsresultaat. Ruim 90 procent van de productie is bestemd voor de export.

100 miljoen

Daarmee is de investeringshonger van Down2Earth niet gestild. Het investeringsfonds gaat in een tweede kapitaalronde op zoek naar 100 miljoen euro. Vijf jaar geleden werd 66 miljoen euro opgehaald (o.a. bij de Broeders van Liefde), een bedrag dat werd geïnvesteerd in een tiental KMO’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.