Nieuws Limburg IWM verhoogt waterprijs niet (maar zit wel met de miserie)

IWM verhoogt waterprijs niet (maar zit wel met de miserie)

IWM verhoogt waterprijs niet (maar zit wel met de miserie)

De Intercommunale Watermaatschappij (IWM), die met een omzet van meer dan 17 miljoen euro, behoort tot de top 300 van de grootste bedrijven in Limburg, heeft beslist om de waterprijs in 2012 niet te verhogen. “Dit al voor het derde jaar op rij,” zegt algemeen directeur Rik Dehairs (foto).

“En toch leeft hierover een verkeerde indruk bij de consumenten. Het is namelijk wel zo dat het bovengemeentelijk zuiveringstarief én het gemeentelijk afvoertarief van het water met bijna 4% stijgen. Wij zijn als intercommunale verplicht om deze saneringsbijdragen door te rekenen, en af te dragen aan Aquafin en Infrax. Hierdoor ontstaat echter de indruk dat wij het water duurder hebben gemaakt, en mogen wij aan de telefoon en aan de loketten de klachten opvangen… Bovendien zal de globale stijging van de waterprijs tot gevolg hebben dat er meer wanbetalers zullen zijn, waardoor wij opnieuw benadeeld zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.