Op 13 oktober vorig jaar sloeg het noodlot toe bij Lecoque Eggs. Achteraan het bedrijf ontstond een brand, die spoedig uitbreiding nam naar het hele gebouw. Er vielen gelukkig geen slachtoffers, maar de familie Lecoque zag wel haar levenswerk in de vlammen opgaan.
Lees ook: Tongers bedrijf met de grond gelijk gemaakt.Maar al heel snel namen Jean-Marie Lecoque, zijn vrouw en 2 dochters al snel de draad weer op. In een loods in de achtertuin gingen ze met een tweedehands machine de activiteiten hervatten. Zo wisten ze 30% van de klanten te behouden. Geen sinecure, als je weet dat er in het afgebrande gebouw 50.000 eieren per uur konden gekookt en gekleurd of gepeld worden.
Intussen werden de plannen gemaakt om een nieuw bedrijfsgebouw op te trekken. Die werken zijn nog volop aan de gang. Eind deze maand zou de eerste productielijn in de nieuwbouw operationeel moeten zijn. Volgend jaar moet de capaciteit van voor de brand binnen bereik liggen.
Jean-Marie, Jeannine, Céline en Catherine herstarten dus weldra vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk van hun onderneming. Het hele verhaal van vallen en opstaan kan je herlezen in deze reportage van VRT NWS.