Nieuws Limburg Jaar werkzekerheid voor 170 man in Bree

Jaar werkzekerheid voor 170 man in Bree

Jaar werkzekerheid voor 170 man in Bree

Een Algerijns busbedrijf wil 106 bussen bestellen bij Van Hool in Koningshooikt en bij dochteronderneming Eos Coach in Bree. Het contract is nog niet helemaal afgerond, maar is alvast een flinke opsteker voor de busbouwers.

Het was de directie van EOS die op een ondernemingsraad het goede nieuws bekendmaakte. Woordvoerder Dirk Snauwaert van moederbedrijf Van Hool bevestigt: “Het contract is nog niet helemaal afgerond. Een aantal kleine details moeten nog geregeld worden. Maar we zijn in blijde verwachting.” Over de waarde van het contract kon Snauwaert nog geen details verstrekken, maar het staat vast dat het om een belangrijk order gaat. “Orders van dergelijke omvang komen we niet ieder jaar tegen.” Algerije was in het verleden al een belangrijke markt voor Van Hool.

De onderstellen van de bussen zullen allemaal in Bree geproduceerd worden. Eén derde van de bussen wordt ook helemaal bij Eos Coach afgewerkt. Dat betekent bijna een jaar werk voor de 170 medewerkers van Eos Coach in Bree.
“Het bedrijf in Bree worstelde de jongste maanden met flink wat economische werkloosheid,” bevestigt ACV-secretaris Jos Buschgens. “Een dergelijk contract betekent dan ook een flinke opsteker. Het betekent werk van begin december tot september volgend jaar. De voorbereiding daarvoor zijn al begonnen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.