Nieuws Limburg Jan Nuyts ruilt radiatoren voor chocolade

Jan Nuyts ruilt radiatoren voor chocolade

Jan Nuyts ruilt radiatoren voor chocolade

Jan Nuyts (47), ceo van The Heating Company van de groep Vaessen Industries (Jos Vaessen), krijgt een topfunctie bij de West-Vlaamse chocoladegroep Baronie. Nuyts krijgt er een belangrijke operationele verantwoordelijkheid. “Wanneer ik precies de overstap maak, is nog niet bekend”, zegt Nuyts. “Ik wil hier alvast met een propere lei afscheid nemen.” Hij bekleedde de functie van algemeen directeur precies 10 jaar.

The Heating Company is de verwarmingspoot van de groep Vaessen Industries. Zoals bekend kocht Jos Vaessen het bedrijf in 2008 terug van van de Amerikaanse multinational Masco Corporation. The Heating Company is bekend van de radiatorenmerken Vasco, Thermic, Brugman, Dura, Superia en Thor. De groep beschikt over vestigingen in Dilsen (tevens het hoofdkwartier), Zedelgem, Tubbergen (Nl) en Legnica (Polen).

Baronie
De nieuwe werkgever van Nuyts, Baronie, kwam een paar weken geleden in het nieuws toen het de overname aankondigde van de veel grotere consumententak van het Zwitserse Barry Callebaut voor een niet nader genoemd bedrag. Bij die deal kwam ook het chocolademerk Jacques opnieuw in Belgische handen. Baronie had tot dan toe vier vestigingen: het hoofdkwartier in Veurne, een logistiek centrum in Lokeren en twee fabrieken in Nederland, samen goed voor een omzet van 108 miljoen euro. Daar kwamen in één klap fabrieken bij in Eupen, Duitsland en Oostenrijk, samen goed voor 500 miljoen euro omzet. Het aantal werknemers steeg in één klap tot 2000.

DC

Jan Nuyts (rechts), met Dimitri Fotij van E-Max (links).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.