Japans restaurant opent tegen jaareinde in Hasselt

De voorzijde van het Parkhotel, waar vroeger de restaurants Dai Cugini en Rohn waren gevestigd, zal tegen het jaareinde worden ingericht als een Japans restaurant. Het gebouw is verkocht aan ondernemer Suan Li, die er na stevige verbouwingswerken, 250 gasten tegelijk wil ontvangen.

Het horecapand op de Genkersteenweg heeft een rijke geschiedenis. Het Parkhotel werd destijds gesplitst in een hotel aan de achterzijde, waar thans asielzoekers kunnen verblijven. Het voorste gedeelte werd volledig los daarvan, uitgebaat als een restaurant, met ook een beperkt aantal hotelkamers. Dai Cugini, de zaak van Antonio Marzo, was er lange tijd gevestigd. Nadien nam brasserie Rohn het over, maar dat verhaal kende een vroegtijdig einde.

Nu weet Het Belang van Limburg dat horeca-ondernemer Suan Li het voorste deel van het pand (met witte gevels) heeft gekocht en fors zal investeren om er een Japans restaurant van te maken. "Bedoeling is om 200 tot 250 mensen tegelijk aan tafels te kunnen zetten, en op het terras voorzien we nog eens een 50-tal plaatsen", zegt hij. "We beperken ons tot een verfijnde Japanse keuken. De hotelfunctie gaan we dus niet aanbieden."

De nieuwe zaak moet voor de eindejaarsfeesten open zijn. (Het volledige verhaal is te lezen in Het Belang van Limburg via deze link).