Kiyo – Sushichef Kusang kopie

Japanse ‘dark kitchen’ opent in Runkst

Hasselt is een nieuwe sushizaak rijker. Niet zomaar eentje, want de Japanse sushishop Kiyo is een zogenoemde ‘dark kitchen’. Je kan er alleen take away afhalen en niet ter plekke eten. Het is de eerste horecazaak in Hasselt die dit concept toepast. Eén van de twee sterke mannen achter Kiyo is Krishna Simkhada, eigenaar van de Esaki-sushirestaurants.

In het voormalige pand van apotheek De Voorzorg langs de Runkstersteenweg heeft Kiyo zich gevestigd. Het is niet zomaar een nieuwkomer... Achter de Japanse sushishop zit een sterk ondernemersduo, waaronder Krishna Simkhada. Hij is in het Limburgse horecamilieu beter gekend als eigenaar van de drie succesvolle Esaki-sushirestaurants in Genk, Hasselt en Tongeren.

“Kiyo staat volledig los van Esaki”, zo verduidelijkt Simkhada. “Bij Kiyo kan je in eerste instantie terecht voor sushi, sushi specials en bowls. Op termijn willen we de volledige Japanse keuken aanbieden. De slogan van Kiyo is ‘Healthy Food for a Happy Generation’.”

De tweede sterke man achter Kiyo is Tony Waerzeggers van Polyline, die het interieur van het nieuwe restaurant van Esaki in Genk voor zijn rekening nam. “Met mijn zaak zorg ik al 12 jaar voor de inrichting van Japanse restaurants in België. Kiyo is de samensmelting van Krishna zijn ervaring in de Japanse keuken en mijn expertise in het Japanse interieur”, vertelt de interieurarchitect.

Franchise
Het doel van Kiyo is om op termijn een franchise uit te bouwen. “We willen een uniek concept in de Belgische markt zetten. Kiyo in Runkst is de eerste stap. De bedoeling is om op termijn meerdere sushishops in België te openen”, besluit Waerzeggers.