Nieuws Limburg Jarig Aminolabs gaat fors uitbreiden in Hasselt

Jarig Aminolabs gaat fors uitbreiden in Hasselt

Jarig Aminolabs gaat fors uitbreiden in Hasselt

Exact 25 jaar nadat ondernemer Roger Anné zijn bedrijf Eurofood Belgium oprichtte, kondigt hij grote uitbreidingsplannen aan. Met Aminolabs, zoals de onderneming vandaag heet, werden de gebouwen van het voormalige Festarent in Hasselt gekocht om de productie te verhogen. “Van 130 miljoen nu, willen we doorgroeien naar 250 miljoen”, aldus Roger Anné.

Eurofood Belgium ging van start in 1993 toen Roger Anné een dubbele garagebox huurde in Turnhout, van waaruit hij grondstoffen verhandelde. In 1999 verhuisde het bedrijf naar Hasselt en werd gestart met productie van allerlei voedingssupplementen. In 2005 kon op de Research Campus in Hasselt een terrein worden aangekocht voor een prachtig nieuwbouwproject. Tot op vandaag huist Aminolabs er in de schaduw van de Corda Campus. Met een grote overname in Zottegem (2015) en in Kroatië (2017), versnelde de business steeds meer.

Maar ook voor de komende 25 jaar blijft Anné ambitieus: “Momenteel zijn we volop aan het bijbouwen en investeren”, zegt de stichter. “We hebben onder meer de gebouwen van Festarent in de Kiewitstraat gekocht, zodat we aanpalend aan onze huidige productiefaciliteit kunnen uitbreiden.”

De doelstellingen zijn niet bescheiden. “We mikken voor dit jaar op een omzet van 130 miljoen en stellen 250 miljoen voorop in de nabije toekomst. Het spreekt voor zich dat het personeelsbestand gelijkmatig zal groeien. We hebben onlangs de kaap van 500 medewerkers overschreden. Het zal nu een kwestie zijn van bijkomende vakbekwame, gemotiveerde collega’s te vinden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.