Nieuws Limburg Jarig Befrako tekent nieuwe exclusiviteitscontracten

Jarig Befrako tekent nieuwe exclusiviteitscontracten

Jarig Befrako tekent nieuwe exclusiviteitscontracten

Het Zonhovense bedrijf Befrako, vooral gekend als invoerder en verdeler van Singer-naaimachines, heeft een aantal nieuwe internationale merken en producten aan de portefeuille toegevoegd. “We worden steeds meer een totaalleverancier van hoogwaardige huishoudtoestellen”, zegt zaakvoerder Koen Evers, die zopas het 20-jarig jubileum van de firma vierde.

“Naast de 3 gekende merken van naaimachines, met name Singer, Pfaff en Husqvarna Viking, hebben we geïnvesteerd in een partnership met 4 nieuwe leveranciers”, legt Koen Evers uit. “Het eerst is Stadler Form, een Zwitsers high end merk dat toestellen maakt voor luchtbehandeling en luchtzuivering. Daarnaast sloten we een contract met Trevi, een Italiaans merk van audiotoestellen. Uit hetzelfde land komt het gamma van G3 Ferrari, dat als blikvanger een echte pizza-oven aanbiedt. Tot slot zijn we verdeler geworden van Girmi, een merk van elektrotoestellen voor een breed publiek.”

Befrako wil ook in de naaimachines, nog altijd de core-business, blijven groeien. “We hebben nu een marktaandeel van 70%, er is dus nog ruimte”, zegt de groothandelaar. “De focus gaat de volgende jaren naar de vakhandel, die we nog beter willen bedienen. We hebben bij Singer een speciale lijn, die alleen via de vakhandel te koop is, en ook met de andere merken maken we een duidelijk onderscheid tussen de online verkoop, de instapmodellen via de retailketens en de professionele toestellen voor de vakhandel. Op die manier willen we een omzetverhoging van 30 tot 50% realiseren. Om daar op te anticiperen werden alvast 3 extra mensen aangeworven.”

Zelfs na 20 jaar blijft Befrako dus ambitieus. Het jubileum werd zopas stevig gevierd met een feest voor 350 klanten en zakenpartners. Samen met het 80-jarig bestaan van het andere familiebedrijf, elektrohandel Evers in Zonhoven, hebben Bert, Frank en Koen Evers nu 100 jaar ondernemersgeschiedenis op de teller.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.