Nieuws Limburg Jarig Egberghs verandert geweer van schouder

Jarig Egberghs verandert geweer van schouder

Jarig Egberghs verandert geweer van schouder

De Hasseltse digitale drukkerij Egberghs gaat het geweer van schouder veranderen. “We gaan resoluut voor een persoonlijke dienstverlening aan de klant en een cross-mediale aanpak,” zeg zaakvoerder Gert Vroonen . Vandaag (donderdag) viert het bedrijf zijn 65-jarig bestaan. Egberghs werd in 1947 opgericht door grootmoeder Gabby Egberghs als plandrukkerij (plannen van architecten en anderen) in het hart van Hasselt. Later kwam en er ook een handel in teken-, kantoor- en schoolbenodigdheden bij. Haar zoon Freddy Vroonen bouwde samen met zijn echtgenote Christiane Smets de zaak verder uit.

Gert Vroonen (rechts) deelt reischeques uit aan klanten ter ere van het 65-jarig bestaan.

Als een van de eerste in Europa schafte Egberghs zich al in 1994 een digitale printmachine aan, om in kleinere oplages ook gepersonaliseerd drukwerk te kunnen aanbieden. Een jaar later werd de planafdruk geautomatiseerd. “We hebben eigenlijk altijd vooraan gestaan op vlak van nieuwe ontwikkelingen, maar we hebben daar nauwelijks over gecommuniceerd,” herinnert huidig zaakvoerder Gert Vroonen zich. In 2004 verhuisde de drukkerij -annex handel- vanuit de Hasseltse binnenstad naar een groter pand aan de Luikersteenweg.

Breuklijn
Het plotse overlijden van Freddy Vroonen in 2010, betekende een breuklijn voor het bedrijf. “Samen met de familie én alle medewerkers hebben we zitten nadenken over hoe het nu verder moest met het bedrijf,” zegt zoon Gert Vroonen (44), die het bedrijf ondertussen heeft overgenomen. Ook zijn twee zussen en moeder zijn nog actief in het bedrijf.

“We hebben gekozen voor een innovatieve en cross-mediale aanpak. De drukkerij en handel blijven, maar voor onze klanten, veelal evenementen- en reclamebureaus, bieden we nu ook toegangsregistratie, gepersonaliseerde en interactieve mailings en web-to-print aan. We hebben nu voor hen alles onder één dak,” aldus Vroonen.

Egbergs mikt voor het lopende boekjaar op een omzet van een kleine 2 miljoen euro met 18 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.