Restaurant Ogst, bekroond met één Michelinster, viert zijn 10-jarig bestaan op bijzondere wijze. Voor deze gelegenheid ruilen chef Sébastien Wygaerts en sommelier Diederik Herbots hun vertrouwde locatie in het centrum van Hasselt voor een adembenemende setting op de Recore-site. Ze lanceren er op 22 februari Tjeat, een nieuw culinair concept.
“TJeat is een innovatieve ervaring, geïnspireerd door het samensmelten van ‘cheat’ en ‘eat’, ” zegt Jeroen Meermans van Total-e, het event-facilitybedrijf uit Beringen dat het feest samen met Ogst organiseert. “Het concept daagt de traditionele restaurantbeleving uit door gastronomie, sfeer en muziek samen te brengen op een ongekende manier. “Voor één avond transformeren we een onverwachte locatie tot een pop-up restaurant en nachtclub in één.”
Tijdens TJeat nemen Sébastien, Diederik, en bevriende chef-koks en leveranciers hun gasten mee op een culinaire reis die wordt versterkt door een dynamische ambiance. De gasten mogen van een 5-gangen menu genieten, vergezeld door DJ’s. Langzaam aan maken de eettafels plaats voor een dansvloer, en nemen de DJ’s het publiek mee in een onvergetelijk feest. “Voor ons was het jubileum de perfecte aanleiding om iets nieuws te proberen en onze gasten een avontuurlijk concept voor te schotelen waar smaken, sfeer en muziek samenkomen”, aldus Sébastien Wygaerts.
(Tickets voor het event kosten 90 euro en zijn te vinden via deze link.)