Nieuws Limburg Jasje uit Sint-Truiden pronkt met prijs

Jasje uit Sint-Truiden pronkt met prijs

Jasje uit Sint-Truiden pronkt met prijs

Oerlikon Balzers Benelux, een bedrijf uit Sint-Truiden, heeft de ESEF Award voor innovatieve materiaaltoepassingen gewonnen. ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toelevering, uitbesteding, productontwikkeling en engineering, wat het gewicht van de onderscheiding nog doet toenemen.

VATEBB-1-2014_ok.inddOerlikon Balzers krijgt de prijs voor het product Baliq, een coating voor materialen die met een speciale machine wordt aangebracht. Zowel de machine als de coating zijn door het Truiense bedrijf ontwikkeld. Volgens Georges Volders van Oerlikon Balzers kan de techniek vooral worden toegepast voor de behandeling van speicale, en dus dure microgereedschappen. De jury van de wedstrijd erkent het marktpotentieel van deze uitvinding.

Oerlikon Balzers in Sint-Truiden is de Benelux-vestiging uit een wereldwijd netwerk van meer dan 90 coatingcentra in 30 verschillende landen. In de Benelux zijn er vestigingen in Sint-Truiden (hoofdkantoor Benelux), Tiel (NL) en Niedercorn (LU) met in totaal 71 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.