Nieuws Limburg Jaspers mag toren tekenen van 100 miljoen

Jaspers mag toren tekenen van 100 miljoen

Jaspers mag toren tekenen van 100 miljoen

Het Hasseltse architectenkantoor Jaspers-Eyers (met vestigingen in Brussel en Leuven), heeft het contract binnengehaald voor het ontwerp van een toren in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. Geen alledaags project, aangezien de kostprijs wordt geraamd op 100 miljoen euro. Opdrachtgever is de Tsesna Bank, die van de 167 meter hoge toren, het nieuwe hoofdkantoor wil maken. Het gebouw zal 32 verdiepingen tellen, goed voor 58.000 m² kantoorrruimte en een parkeergarage van 20.000 m².

JM JaspersJaspers-Eyers werd destijds opgericht door de Hasseltse architect Michel Jaspers. Vandaag staan zijn zoon Jean-Michel (foto) en vennoot Johny Eyers in voor de dagelijkse leiding. Jaspers-Eyers is inmiddels zowat het grootste architectenkantoor van ons land. Buiten een aantal grote, prestigieuze projecten, zoals de KBC-gebouwen in Brussel en Gent (Arteveldetoren) of de Dexia-toren en de Espace Jacqmotte in Brussel, zijn het voornamelijk grote opdrachtgevers in Oost-Europese landen die in België komen shoppen voor de creativiteit van Jaspers-Eyers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.