Nieuws Limburg Jawel: Limburgs ondernemersvertrouwen in de plus!

Jawel: Limburgs ondernemersvertrouwen in de plus!

Jawel: Limburgs ondernemersvertrouwen in de plus!

Voor het eerst in 3 jaar tijd zijn er meer Limburgse ondernemers die de toekomst positief tegemoet zien dan zij die geen beterschap verwachten in het volgende kwartaal. Dat leert de Polsslag Ondernemend Limburg, een kwartaalbevraging die Unizo-Limburg en VKW Limburg bij hun leden organiseren. Het indicatieve cijfer komt uit op +4,2, terwijl dit bij de vorige peiling nog -5,2 bedroeg. In alle sectoren verbetert het sentiment. Vooral bij de grotere bedrijven wordt een positieve ontwikkeling vooropgesteld.

pol limburgToch waarschuwen de ondernemersorganisaties voor overdreven optimisme. “Deze globaal positieve tekenen nemen niet weg dat vele individuele bedrijven nog steeds op hun tandvlees zitten,” zegt Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg. “Ook het gegeven dat de winstmarges sterk onder druk blijven staan, toont aan dat het aanleggen van nieuwe broodnodige reserves nog niet voor vandaag is.”

Ook Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg, is blij met deze positieve evolutie, maar pleit eveneens voor voorzichtigheid: “De hoge faillissementscijfers en de noodzakelijke herstructureringen wijzen nog steeds op aanhoudende problemen. De positieve tendens zal zich nog een tijd dienen voort te zetten en ook vertalen naar kleinere bedrijven, alvorens we van een echte heropleving kunnen spreken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.