JBC bijdehands met hoek voor tweedehands

Het Limburgse kledingconcern JBC gaat in een tiental winkels een permanente hoek maken met tweedehands kinderkledij. Ouders kunnen er de 'pre-loved' kleding zowel inleveren als aankopen. Op-Nieuw, zo heet het initiatief waarmee Bart en Ann Claes het duurzame karakter van hun bedrijf kracht willen bijzetten.

"Tweedehands zit in de lift. Als Belgisch familiebedrijf weten we wat leeft bij jonge gezinnen", aldus JBC. "We hebben al succesvolle pop-ups met pre-loved kinderkledij achter de rug. Nu gaan we de formule permanent maken door een tweedehands corner in te richten in een tiental winkels (waaronder Quartier Bleu in Hasselt)."

Wie kledij inlevert bij JBC krijgt hiervoor een vaste, marktconforme prijs in de vorm van JBC-punten. Die kunnen worden ingezet als korting voor andere tweedehands artikelen of voor de nieuwe collectie. Items die niet doorverkocht worden, krijgen een tweede leven in Bangladesh en India.

"Dit initiatief past in onze visie op duurzaamheid en circulaire mode", aldus nog JBC. "We zijn al meer dan 20 jaar pionier op dit vlak, en die voortrekkersrol zullen we blijven opnemen met innovatieve projecten."