Nieuws Limburg JBC geeft personeel vrij om met kinderen te spelen

JBC geeft personeel vrij om met kinderen te spelen

JBC geeft personeel vrij om met kinderen te spelen

Woensdag is het Buitenspeeldag, en daar maakt modeketen JBC een officiële feestdag van… Alle winkels gaan namiddag dicht, zodat de medewerkers tijd hebben om met hun kinderen buiten te gaan spelen. En voor de klanten heeft CEO Bart Claes dezelfde boodschap: “Kom voor één keertje niet bij ons shoppen, maar geniet van het zonnetje, samen met je kinderen.”

Elke medewerker van JBC krijgt op 18 april een extra halve dag verlof cadeau. Om 12u sluiten het hoofdkantoor en alle 130 JBC-winkels in België hun deuren en kan Buitenspeeldag officieel beginnen. Het is de bedoeling dat alle medewerkers met hun kinderen, neefjes, nichtjes, buurjongens of -meisjes naar buiten trekken om te ravotten en te sporten.

“We willen dat onze medewerkers tijdens deze feestdag de tijd nemen om te genieten met hun gezin, en richten ons dus niet op de verkoop van kleding”, legt CEO Bart Claes uit. “Ons medewerkers-bestand telt veel (jonge) ouders. Door deze vrije namiddag geven we hen een zetje om mee te doen aan Buitenspeeldag.”

De actie van JBC is ongezien in de retailwereld. “Alle winkels laten sluiten is niet niks”, knikt Bart Claes. “Het is de eerste keer dat JBC al zijn medewerkers vrijaf geeft op een niet-officiële feestdag. Klant is koning, en bij JBC is dat het kind. Mijn zus Ann en ik vinden het dan ook geweldig als kinderen voluit kind kunnen zijn. En wat is er leuker dan buiten ravotten met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes?” glundert Bart Claes. “Vandaar onze boodschap: Kom woensdagnamiddag niet shoppen en neem gerust een dag verlof om gewoon wat met je kinderen te spelen, ook als de rest van de wereld druk bezig is.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.