Nieuws Limburg JBC mag particulieren pakjes laten rondbrengen

JBC mag particulieren pakjes laten rondbrengen

JBC mag particulieren pakjes laten rondbrengen

De vereniging van transportbedrijven TLV bijt in het zand in een rechtszaak tegen Hytchers, een platform dat burgers zoals u en ik, toelaat om online bestelde pakjes met de auto te gaan afleveren. Kledingketen JBC, die uit duurzaamheidsoverwegingen met Hytchers in zee was gegaan, bekijkt na het verstrijken van de beroepstermijn of de samenwerking heropgestart wordt.

Hytchers is een start-up die in plaats van pakjesdiensten, particulieren inschakelt om online bestellingen te bezorgen. Pendelaars kunnen iets bijverdienen door de zendingen in hun auto of bestelwagen mee te nemen als ze op weg zijn naar hun werk of terugkeren naar huis. Een soort Uber voor pakjes dus. Zo moeten er minder kilometers gereden worden en die duurzaamheidsgedachte is JBC wel genegen. Vandaar dat ze hun online bestelde pakjes door Hytchers lieten rondbrengen.

Maar dat was buiten Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) gerekend. De transportbond vond dat hun leden oneerlijke concurrentie werd aangedaan, en spande daarom een rechtszaak in kortgeding aan tegen Hytchers. JBC had in afwachting van de uitspraak de samenwerking opgeschort.

Maar de rechter is nu van oordeel dat Hytchers volledig legitiem werkt. De pendelaars mogen dus wel degelijk worden ingezet om pakjes zoals de kleding van JBC te gaan afleveren. JBC is verheugd met de beslissing, maar gaat nog niet direct de dienst met Hytchers reactiveren. Daarvoor wordt de termijn afgewacht dat TLV in beroep kan gaan. Van zodra alle juridische bezwaren definitief zijn uitgeklaard, wordt de particuliere pakjesdienst hervat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Tessenderlo
Tessenderlo

Gdpr is gdsgklgd voor kmo’s

Haast geen enkele website van Limburgse bedrijven is in orde met de GDPR-regelgeving. Bijna niemand laat controleren of ze aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.