JBC richt extra bestuursraad met jongeren op

Het Limburgse modelabel JBC pakt uit met een Millennial Board, zeg maar een extra adviesraad van 10 mannen en vrouwen die jonger zijn dan 35 jaar. Bart en Ann Claes willen op die manier de stem horen van de jongere generatie vooraleer beslissingen in het bedrijf te nemen.

JBC wil zo dicht mogelijk bij zijn doelgroep staan. Met jonge gezinnen en families als primaire doelgroep, investeert het bedrijf bijgevolg in het detecteren van de mindset van jonge professionals. De Millenial Board bestaat zowel uit bestaande medewerkers die jonger zijn dan 35 (de ‘interne millennials’) als externe raadgevers uit dezelfde leeftijdscategorie.

Op de agenda? Thema’s als digitale transformatie, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. JBC wil met de output aan de slag door actief in te spelen op de behoeften van 'the next gen'.

"Millennials vormen onze belangrijkste doelgroep. Natuurlijk weten we wat er leeft bij hen en spelen we hier al op in op onder andere collectieniveau, maar dankzij deze nieuwe board kunnen we hen nu ook op beleidsniveau inspraak geven. Dit staat ons toe recht vanuit de doelgroep te beantwoorden aan de bestaande noden", aldus een enthousiaste Bart Claes.