Nieuws Limburg JCB (Opglabbeek) blijft lachen na flinke terugval

JCB (Opglabbeek) blijft lachen na flinke terugval

JCB (Opglabbeek) blijft lachen na flinke terugval

JCB in Opglabbeek, niet te verwarren met de kledingketen JBC, verwacht voor 2013 een flinke terugval. De wereldwijd gekende fabrikant van machines voor de landbouw en bouwsector, ziet de markt met zo’n 20 procent kelderen. “Maar we panikeren zeker niet,” zegt Managing Director René Wetsels. “We letten uiteraard wel op de uitgaven, maar wachten gewoon op betere tijden. Het heeft weinig zin om moord en brand te schreeuwen. Dat duwt het vertrouwen van de klanten alleen maar verder onder nul. Het Ford-verhaal brengt al genoeg onzekerheid mee. Want als de particulieren en kmo’s hun bouwwerken uitstellen uit schrik voor de toekomst, hebben onze klanten minder opdrachten en sluipt het negativisme in de hele keten.”

jcb opglabbeekJCB, dat in 2010 verhuisde van Aarschot naar Opglabbeek, heeft nog wel enige reserves. “Vorig jaar was het zogezegd ook crisis, en toen draaiden we net ons beste jaar ooit,” reageert Wetzels. Met een omzet van 36,6 miljoen euro wist het bedrijf zelfs bijna te verdubbelen op twee jaar tijd. “Laat de conjunctuur nog maar wat kwakkelen, het komt wel allemaal terug goed!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.