Jean Biesmans doet grote overname in Nederland

De Tectum Group van ondernemer Jean Biesmans (foto) neemt in Nederland het bedrijf Mawipex over. Mawipex is net zoals Tectum gespecialiseerd in alles wat met daken te maken heeft. Dankzij de overname groeit de omzet van Tectum naar 65 miljoen euro.

Tectum Group omvat momenteel zeven vennootschappen die aan de ene kant eigen dakprojecten realiseren en aan de andere kant als distributeur van materialen voor dakdekkers fungeren. Tectum Group haalt met 300 werknemers een omzet van 50 miljoen euro.

Onder de vlag van Tectum Group hoort vanaf nu ook het Nederlandse bedrijf Mawipex. “Dankzij deze strategische zet versterken we onze positie op de Belgische markt en zetten we onze internationale ambities kracht bij,” vindt afgevaardigd bestuurder Jean Biesmans. Het familiebedrijf, dat vestigingen heeft in het Nederlandse Rilland en in het Belgische Schoten, boekt met 35 mensen een jaaromzet van 15 miljoen. “Mawipex is vooral gespecialiseerd in de distributie naar de bouwmaterialenhandel, wij vooral naar dakdekkers,” aldus CEO Rudy Evens van Tectum. “Wij vullen mekaar dus mooi aan.”