Nieuws Limburg Jef Jansen start nieuwe zaak als 72-jarige

Jef Jansen start nieuwe zaak als 72-jarige

Jef Jansen start nieuwe zaak als 72-jarige

Terwijl de discussies over het optrekken van de pensioenleeftijd opwaaien als stuifsneeuw, is de bijna 73-jarige Jef Jansen uit Meeuwen nog maar net met een eigen zaak gestart. In zijn Keramisch Werkcentrum Limburg verkoopt hij producten voor keramisten en organiseert hij workshops voor teambuilding of verjaardagsfeestjes. Als voormalig mede-zaakvoerder van Jansen Building Group kan Jef nog altijd niet stilzitten…

Jef Jansen (rechts).

Dat de naam Jansen in de Limburgse bedrijfswereld klink als een klok, is zeker een verdienste van Jef Jansen en zijn broers. Sinds 1972 bouwde de familie het Afwerkingsbedrijf Jansen in Meeuwen uit tot een nationaal gerenommeerde bouwfirma met een jaarlijkse omzet tussen 65 en 85 miljoen euro. “Daar hebben we met z’n allen lang en hard voor geknokt”, blikt Jef Jansen terug. “In 1998 ben ik er dan zelf mee gestopt, en heeft eerst mijn broer René en daarna zijn dochter Nadia de onderneming overgenomen. Vanaf toen ben ik het iets rustiger aan gaan doen. Ik moest een hobby zoeken, en die vond ik in de Academie van Genk. Het eerste waar ik mee in aanraking kwam was gips. Precies het materiaal waar het zoveel jaar geleden voor ons als klein stukadoorbedrijfje allemaal mee begon…”

Kleien
Na 7 jaar aan de Academie behaalde Jef zijn eerste diploma ooit. “Aan de keramiekafdeling”, weet hij nog. “Mijn mede-cursisten die ook waren afgestudeerd, vonden echter niet direct een locatie om hun hobby te blijven beoefenen. Daarom ontving ik hen eerst thuis, en kocht ik nadien een leegstaande bedrijfshal in Meeuwen. Die hebben we nu helemaal omgebouwd tot een open atelier, waar iedereen aan een bescheiden tarief kan komen ‘kleien’. We hebben ook een winkel voor professionele keramisten geopend, en organiseren lessen, workshops, incentives en feestjes om alle mogelijke artistieke objecten te vervaardigen in gips, klei, porselein, enzovoort.”

Lachen
Jef Jansen wil niet rijk worden van zijn handeltje. “Ik wil gewoon de mensen de mogelijkheid geven om een leuke dag te beleven en hun vrije tijd aangenaam te besteden. En toegegeven, het is ook een beetje voor mezelf, want ik doe het ontzettend graag en lach me nog iedere dag een breuk!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.