Nieuws Limburg Jeffry Lambrechts: Innovatie is levensnoodzakelijk

Jeffry Lambrechts: Innovatie is levensnoodzakelijk

Jeffry Lambrechts: Innovatie is levensnoodzakelijk

N.V. Lambrechts is een familiale groothandel in verwarming en sanitair. Voor afgevaardigd bestuurder Jeffry Lambrechts is innovatie levensnoodzakelijk: “ N.V. Lambrechts bestaat  al 65 jaar. Wij verkopen niet alleen sanitair en verwarming, maar wel water- en warmtecomfort. We vertrekken steeds vanuit de vraag en de behoefte van de klant om dit comfort  zo op maat van de eindconsument  te bepalen.

In 2009 zijn wij met een innovatieproject gestart om dat water- en warmtecomfort op  een heel objectieve, rationele manier te kunnen bepalen. Daar zijn heel wat berekeningen bij nodig. Om die  te kunnen bepalen, hebben we een softwaretool ontwikkeld samen met de Limburgse hogescholen PHL, KHLim en Xios . Onze tool stelt de klant in staat om op een eenvoudige manier te kunnen nagaan wat de invloed is van het warmtecomfort  op het E-peil en de k-waarde van zijn woning. Welke invloed heeft dat op het investeringsbudget en bovenal: wat is de terugverdientijd? Dankzij onze tool kan elke gebruiker op een eenvoudige manier een aantal simulaties doen om dit te berekenen.

Tijdens dit hele innovatietraject konden we steeds beroep doen  op het Innovatiecentrum Limburg. Zij brachten ons meteen met de juiste onderzoekers in contact en dat heeft het proces versneld. Ook  hielpen ze ons om het overzicht te behouden. Wat niet zo eenvoudig is omdat er in een woning diverse technieken zijn die met elkaar communiceren en die op de juiste wijze op elkaar moeten inspelen. En tot slot hielp de innovatieadviseur ons bij het verkrijgen van een IWT-subsidie, dat we ook effectief bekomen hebben.

Onze nieuwe tool maakt een zeer groot verschil. Zowel onze professionele klanten als de particulier hebben er heel positief op gereageerd. Omdat hij zo eenvoudig is, er zoveel informatie in zit, en ook uitkomt. En vooral omdat hij zeer objectief is, een aantal woningen permanent wordt gemonitord zodat we ook kunnen bewijzen dat de tool juist is en correct. Daarom stellen we hem voor iedereen open op de website www.mijnwarmtecomfort.eu.

Het hele innovatieproject is zeer vlot verlopen, beter dan verwacht zelfs. En dat dankzij de geweldige steun  van de Limburgse hogescholen die met heel veel vuur samen met ons het project hebben uitgewerkt.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.