Nieuws Limburg Jet Logistics en Gobo zijn 'Lean & Green'

Jet Logistics en Gobo zijn 'Lean & Green'

Jet Logistics en Gobo zijn 'Lean & Green'

Als het erop aankomt om milieuvervuilers met de vinger te wijzen, moeten de transportfirma’s zich meestal als eerste bukken. Van dat negatieve imago willen de logistieke dienstverleners af, getuige de gigantische investeringen die ze doen om CO2-uitstoot te beperken. Bedrijven uit de sector die op dit vlak koploper zijn, worden bekroond met een Lean & Green Award, die in de toekomst nodig zal zijn om vanuit overheidswege nog bepaalde privileges te krijgen. Van alle Belgische bedrijven die zich hiervoor kandidaat stelden, wisten er slechts 2 de onderscheiding in de wacht te slepen: Jet Logistics uit Opglabbeek en Gobo Transport uit Lanaken.

“Dankzij het Lean & Green label kunnen we nu onze strategie ook zichtbaar maken naar onze klanten en leveranciers,” zegt Vally Cocco, kwaliteitsmanager bij Jet Logistics. “De acties die we ondernemen richten zich grotendeels op het operationele luik, zoals het verder opleiden en bewust maken van chauffeurs, technisch aanpassen van voertuigen of verhogen van de beladingsgraad. De reductie van 30 procent CO2 realiseren we ook door weersafhankelijk te verwarmen, het digitaliseren van papierstromen, het optimaliseren van het afvalbeleid, enzovoort. Kortom, we zijn er rotsvast van overtuigd dat het groene gedachtegoed in onze huidige samenleving van grote waarde is.”

Vally Cocco bij de prijsuitreiking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.