JLG boekt onwaarschijnlijke groeicijfers

JLG in Maasmechelen is weer helemaal onder de levenden. Waar in 2009 en in 2010 nog respectievelijk 40 en 26 miljoen euro verlies werd geboekt op omzetten van 222 en 179 miljoen, is de balans na een overgangsjaar in 2011, nu helemaal de goede richting uitgeslagen. JLG wist de omzet op te krikken tot bijna 369 miljoen, en puurde daar 17,6 miljoen euro winst uit. Goed nieuws dus, al blijft het resultaat nog ver verwijderd van topjaar 2008, toen JLG maar liefst 748 miljoen omzet genereerde en daar 55 miljoen winst van overhield.
Jo Broers
De producent en distributeur van hoogtewerkers, verreikers en telewerkers verklaart het succes aan de economie die aantrekt, maar vreemd genoeg ook aan de toegenomen naambekendheid van JLG in Europa.

Het goede nieuws heeft natuurlijk positieve effecten op de werkgelegenheid. "Aanvankelijk zag het er naar uit dat we na de forse omzetdaling van de voorbije jaren zo'n 100 jobs moesten schrappen, maar omdat ondertussen de verkoop was aangetrokken, zijn er dat uiteindelijk maar een dertigtal geworden," zegt Plant Manager Jo Broers (foto). Bij JLG Manufacturing werken op dit moment 271 mensen.

K.Me/DC/GC