Nieuws Limburg JLG Maasmechelen wil 1/3 personeel minder

JLG Maasmechelen wil 1/3 personeel minder

JLG Maasmechelen wil 1/3 personeel minder

JLG in Maasmechelen, fabrikant van hoogtewerkers, schaarliften en verreikers, kondigt de intentie tot collectief ontslag aan. Van de 297 jobs zijn er 109 bedreigd, zo laat de directie weten. Tijdens een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad werd aangekondigd dat men een informatie- en overlegprocedure wil opstarten (de eerste fase in de procedure van de ‘Wet Renault’) om vervolgens tot 101 arbeiders en 8 bedienden in één klap te bedanken voor bewezen diensten.

Als reden voor deze maatregel haalt de directie de wereldwijde crisis en de sterke economische concurrentie op Europees niveau aan. Een herstel van de conjunctuur is in deze sector niet in zicht. Deze trend was al eerder aan de gang. JLG in Maasmechelen boekte voor 2009 een verlies van bijna 40 miljoen op een omzet van 222 miljoen, terwijl het in 2008 nog 55 miljoen winst had ingeschreven op een omzet van 748 miljoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.