Nieuws Limburg JNS Betonboringen en Facimo smelten samen

JNS Betonboringen en Facimo smelten samen

JNS Betonboringen en Facimo smelten samen

Na enkele weken onderhandelen is er een veelbelovend akkoord gesloten tussen JNS Betonboringen (Heusden-Zolder) en Facimo Group (Tessenderlo). Concreet smelten beide ondernemingen samen, waarbij Facimo Group een aanzienlijke investering doet om de spectaculaire groei van JNS nog te versnellen.

JNS Betonboringen is een succesverhaal. Onder impuls van algemeen directeur Jo Vanaerdewegh groeide de start-up uit Heusden-Zolder tot een onderneming met 30 medewerkers. Er wordt gewerkt op werven in heel Europa. “Ons concept slaat aan”, aldus de directeur. “Onze slogan luidt: ‘Vandaag bellen is morgen boren’. Dit heeft een enorme stijging in de vraag naar betonboringen, chemische verankeringen en zaagwerken tot gevolg. En omdat we alleen met experts werken, komen de tevreden klanten nadien graag terug.”

Om dat parcours aan te houden, wordt nu samengegaan met Facimo Group, een bedrijf gespecialiseerd in facilitaire projecten. Na een ontmoeting tussen Jo Vanaerdewegh en Jo Timmers op een netwerkevent, bleek dat een investering van Facimo Group heel wat groeimogelijkheden met zich mee zou brengen voor beide partijen. “Men spreekt vaak over liefde op het eerste gezicht. Wij hadden de ‘ondernemersklik’ op het eerste gezicht”, lacht Vanaerdewegh. Jo Timmers vult aan: “Onze ontmoeting leek voorbestemd, het is duidelijk dat er een grote overlapping is in de strategieën, contacten en visie van beide bedrijven. Dit zorgde voor de onvermijdelijke match en we zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe combinatie een sterke speler zal worden op de Europese markt, met veel potentieel voor de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.