ABN ViTalent-1200px (2)

Jo en Rosaline leiden ‘operatie propere handen’

ABN, de bedrijvengroep in innovatieve klimatisatie- en andere technieken uit Bilzen, heeft een partnership afgesloten met ViTalent. Het team van Jo Nelissen en Rosaline Wijnen zal in het gloednieuwe opleidingscentrum van ViTalent in Niel, een modulair concept van cleanrooms bouwen om cursisten in de life sciences praktijkervaring te laten opdoen. De state-of-the-art faciliteiten zullen tevens dienst doen als showroom voor huidige en toekomstige klanten van ABN, die alle belang hebben bij een kraaknette productie-omgeving.

ViTalent in het Antwerpse Niel is een ambitieus nieuwbouwproject van 1.500 m² waar opleidingen zullen verzorgd worden om talenten voor de biotech- en farmasector heel praktijkgericht te trainen. Vast onderdeel van het programma is de werking van een cleanroom. Specifiek voor dat aspect komt ABN in beeld. Als marktleider in het ontwerpen, bouwen, valideren én onderhouden van cleanrooms zal ABN bij ViTalent een gloednieuw, modulair en pre-engineered cleanroomconcept installeren. "Bovendien zullen onze medewerkers ondersteuning bieden om waar nodig de opleidingen waardevol in te vullen", aldus Jo Nelissen.

ABN gaat de opstelling ook zelf gebruiken. "De nieuwe cleanroom zal fungeren als experience-zone voor toekomstige en huidige klanten", zegt Rosaline Wijnen. "Hier kunnen ze real-time indrukken krijgen van de verschillende cleanroomconcepten die wij aanbieden. In de aanpalende vergaderlokalen kunnen we vervolgens met de klanten en andere zakenrelaties verdere besprekingen voeren."

Midden 2022 gaan de deuren openen. Op termijn zullen er enkele duizenden cursisten per jaar worden opgeleid.