Nieuws Limburg Jo Nelissen wenst Hamster behouden vaart

Jo Nelissen wenst Hamster behouden vaart

Jo Nelissen wenst Hamster behouden vaart

De Genkse luchtkanaalreinigingsfirma Hamster Cleaning wordt voortaan verder geleid door zaakvoerder Seppe Thys en medevennoot Luc Vandeweyer. Derde aandeelhouder Jo Nelissen neemt na acht jaar afscheid. “Het was een schitterende periode, waarin Hamster Cleaning van een start-up groeide naar een bedrijf met 31 werknemers. Voortaan wil ik me volledig concentreren op de cleanroomspecialisatie van ABN”, zegt Nelissen.

Hamster Cleaning werd in april 2014 opgericht door de drie vennoten Seppe Thys, Luc Vandeweyer en Jo Nelissen. Het bedrijf startte van een blanco blad en doorkruiste in eerste instantie Vlaanderen om het belang van luchtkanaalonderhoud te onderstrepen. Dat was op dat moment in veel sectoren onbekende materie, maar intussen is de relevantie van een goedwerkend en proper ventilatiesysteem actueler dan ooit.

De 41-jarige Seppe Thys, die als gedelegeerd bestuurder de dagelijkse werking van Hamster Cleaning leidt, kijkt met veel plezier terug op de samenwerking met Nelissen. “Jo speelde als ervaren vennoot een belangrijke rol in de groei van ons bedrijf. Hamster Cleaning en ABN werkten volledig onafhankelijk van elkaar, maar met zijn scherpe en kritische blik zorgde Jo ervoor dat de lat steeds hoog bleef”, zegt Seppe Thys, die zijn aandeel in de firma ziet vergroot worden. “Jo slaagde erin om mij en het hele bedrijf continu te blijven triggeren. Dat belang kan niet overschat worden en daar ben ik Jo geweldig dankbaar voor.”

Net als Thys heeft Nelissen alleen maar lovende woorden over de afgelegde weg en de samenwerking. “De oprichting van Hamster Cleaning acht jaar geleden was een sprong in het onbekende. Intussen blijkt dat het reinigen van luchtkanalen echt noodzakelijk is geworden”, zegt Nelissen, die al sinds 1996 aan het hoofd staat van het Bilzerse klimatisatiebedrijf ABN. “Hamster Cleaning doet het in België en Nederland voortreffelijk en heeft nog een pak groeipotentieel. Ik was allerminst uitgekeken op het bedrijf, maar de agenda loopt zodanig vol, dat ik mijn tijd anders wil verdelen.”

Die vrijgekomen tijd wil Jo Nelissen volledig aan ABN besteden. “Zowel ABN Klimatisatie als ABN Cleanroom maken momenteel een steile groei mee. Ik ga samen met Rosaline (Wijnen, zijn echtgenote, nvdr.) nog meer focussen op ABN Cleanroom om onze modulaire cleanroomoplossingen internationaal op de kaart te zetten. Seppe blijft de lijnen van Hamster Cleaning uitzetten: niet alleen in de Benelux, maar ook in Frankrijk en Duitsland. Daar worden binnenkort de eerste kanalen gereinigd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.