Nieuws Limburg Jobs in Limburgse kmo’s op recordkoers

Jobs in Limburgse kmo’s op recordkoers

Jobs in Limburgse kmo’s op recordkoers

Limburg scoort gevoelig beter dan de rest van Vlaanderen op vlak van bijkomende tewerkstelling in kleine en middelgrote ondernemingen. Vorig jaar is er 3 procent bijkomen, de afgelopen 10 jaar zelfs bijna 20 procent. Dat blijkt uit cijfers van SD Worx.

“Met een jobindex van 119,6 werden er sinds 2006 op elke 100 banen dus 19,6 nieuwe jobs gecreëerd”, aldus Johan Van Duyse, strategisch adviseur kmo’s bij SD Worx. Samen met Vlaams-Brabant is onze provincie dus de beste van de klas. “Als het slecht gaat met de economie, gaat het in Limburg extra slecht en als het goed gaat dan is Limburg daar ook de exponent van”, aldus Van Duyse.

Wat opvalt voor onze provincie:
– De Limburgse kmo-werknemer wordt jonger. In 2008 was de gemiddelde leeftijd 44 jaar, nu is dat 43,7 jaar. Het verschil is klein, maar in Vlaanderen steeg de gemiddelde leeftijd van 41,7 naar 43,9 jaar.
– Op vlak van vrouwelijke tewerkstelling hinkt Limburg nog achterop: het aandeel vrouwelijke werknemers in de Limburgse kmo’s steeg van 35 naar 38 procent sinds 2008, terwijl het aandeel in Vlaanderen steeg van 38 naar 41 procent.
– De verhouding van arbeiders en bedienden is de voorbije jaren in Limburg spectaculair veranderd. In 2008 telde de Limburgse kmo’s nog 53 procent arbeiders en 46 procent bedienden. Vandaag is die verhouding helemaal omgedraaid, met 44 procent arbeiders en 55 procent bedienden. Opgelet, in Vlaanderen maken arbeiders nog amper 36 procent van de kmo-tewerkstelling uit.
– In 2008 werkte nog 76 procent van de kmo-werknemers voltijds, vandaag is dat 68 procent.
– Limburgse werknemers zijn ook iets honkvaster. De gemiddelde anciënniteit bedraagt vandaag 7,9 jaar in Limburg, tegenover 7,5 jaar in Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.