Nieuws Limburg Jobstudent van het Jaar neemt marketing voor zich

Jobstudent van het Jaar neemt marketing voor zich

Jobstudent van het Jaar neemt marketing voor zich

De 22-jarige Cedric Habex, jobstudent bij Wopa Saving Energy in Riemst, is verkozen tot Limburgse jobstudent van het Jaar 2017. Voor het 10de jaar op rij organiseerden HR-dienstengroep ADMB en Unizo deze verkiezing. Ze doen dit om de ‘werkgrage’ jobstudent en zijn werkgever in de bloemetjes te zetten. Maar de wedstrijd dient vooral om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken. Cijfers van Rijksdienst voor Sociale Zekerheid tonen immers aan dat het voorbije jaar voor het eerst meer dan een half miljoen studenten een centje bijverdienden als jobstudent.

Cedric Habex is al sinds vorig jaar actief als jobstudent voor Wopa Saving Energy, de onderneming van Walter Opsteegh, die zonnepanelen, warmtepompen en ledverlichting plaatst en levert. Cedric wordt geprezen voor zijn inzet en motivatie. “Hij denkt mee met het bedrijf”, zegt Walter Opsteegh. “Hij staat bij ons in voor de marketing. Niet altijd eenvoudig in een sterk groeiende onderneming. Toch weet hij precies uit te voeren wat wij willen en voelt hij aan welke richting Wopa Saving Energy uit wil.”

Steeds meer jobstudenten

In 2016 werkten voor het eerst meer dan een half miljoen studenten via een zgn. studentenovereenkomst, zo blijkt uit statistieken van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Studentenarbeid blijft zo verder ‘boomen’ en dat onafgebroken sinds de fundamentele hervormingen van het stelsel in 2012.

De verdere toename van studentenarbeid in 2016 blijkt uit zowat alle parameters; zo steeg onder meer het aantal studenten met een studentenjob (+ 4,9%), het aantal gewerkte dagen (+ 6,5 %) en de loonmassa (+ 8,5%). In 2016 namen 502.297 studenten ten minste één dag een studentenjob op. Daarmee komt het aantal studenten met een studentenjob voor het eerst ooit boven het half miljoen uit. De vrouwelijke student maakt daar met 53,8% (t.a.v. 46,2% mannelijke studenten) het grootste aandeel van uit.

In Limburg bedraagt het aantal jobstudenten 39.679. Limburg behaalt hiermee een aandeel van 12,58 % jobstudenten in Vlaanderen. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 % en 52,98 %.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.