Joël Stockmans van Unizo naar Flexpoint

Joël Stockmans, de voormalige directeur van Bouwunie Limburg en Unizo-Limburg, wordt (na een inloopperiode van een jaar) de nieuwe algemeen directeur van HR-dienstenbedrijf Flexpoint. Hij zal starten als Business Unit Manager bij het uitzend- en dienstenchequebedrijf en er de rechterhand worden van huidig directeur/eigenaar Eric Martens. Dit met de bedoeling om de operationele activiteiten te gaan aansturen.

StockmansHet is exact 3 jaar geleden dat Stockmans zijn overstap van Unizo-Limburg naar de nationale Unizo-hoofdzetel aankondigde. Hij werd er de rechterhand van topman Karel Van Eetvelt. In die periode wist hij mee de nieuwe koers van de ondernemersorganisatie uit te zetten. "Het stond echter in de sterren geschreven dat ik zelf ooit de stap naar een onderneming zou zetten," aldus Stockmans. "Het was een beetje wachten op de goede trein die zou voorbijkomen. Ik heb sterk het gevoel dat die trein zich nu aandient met de functie bij Flexpoint. De gesprekken met Eric Martens hebben me geleerd dat we op dezelfde golflengte zitten voor de verdere uitbouw van dit ambitieuze bedrijf. Daar wil ik helemaal mijn schouders onder zetten."

Eric Martens FPFlexpoint was na het vertrek van mede-zaakvoerder Stijn Germeys (boomkwekerij Carolus), op zoek naar een nieuwe directeur. "Niet alleen zijn we in 2014 nog eens met 20 procent gegroeid," zegt Eric Martens. "We staan met overname van het Waalse Trace, dat met een omzet van 60 miljoen euro ongeveer even groot is als wij, voor heel belangrijke uitdagingen. Vandaar dat we met Joël Stockmans iemand aan boord halen die mee de lijnen moet uitzetten. Hij moet 'het gezicht' worden van Flexpoint en stilaan de voortrekkersrol overnemen die ik al 15 jaar opneem."

Joël Stockmans ziet alvast het potentieel in de verdere uitbouw van Flexpoint. "De arbeidsmarkt zal zeker verder flexibiliseren. Daarbij is de rol van de uitzendsector niet te onderschatten. Het zal de kunst zijn om hier creatief en vooral kwalitatief op in te spelen. Bovendien geloof ik sterk dat er bij kmo's nog veel potentieel voorhanden is om op een meer flexibele manier om te gaan met tewerkstelling. Tot slot zie ik voor Flexpoint kansen weggelegd om de blinde vlekken in te vullen en uit te groeien tot een landelijke organisatie. Te beginnen bij de Kempen, in steden als Herentals en Geel."

Flexpoint België zal, als alle punten en komma's van de overname van Trace rond zijn, zo'n 225 consulenten, 2.500 poetsvrouwen en zo'n 5.000 uitzendkrachten per week in dienst hebben. Het bedrijf (dat daarnaast ook een tak in Nederland heeft) haalt een jaarlijkse omzet van 122 miljoen euro.