Nieuws Limburg Joep Kempen krijgt injectie van LRM

Joep Kempen krijgt injectie van LRM

Joep Kempen krijgt injectie van LRM

Team Cyclis, het bedrijf van Joep Kempen dat bij bedrijven fietsen aanbiedt in leasingformules, mag zich verheugen op de financiële inbreng van LRM. De investeringsmaatschappij heeft een kwart miljoen euro veil om de groei van Team Cyclis te versnellen.

Fietsleasing is in opmars. Steeds meer bedrijven zetten in op duurzame mobiliteit en stellen fietsen op een fiscaalvriendelijke manier ter beschikking van hun medewerkers. Team Cyclis (gevestigd op de BikeVille Incubator in Beringen) is één van de eerste bedrijven die hier op inspeelt met een kant-en-klaar aanbod. In ruil voor een stukje bruto loon of onderdeel van het cafetariaplan, kan de werknemer kiezen uit een hele reeks fietsen, waaronder ook mountainbikes, racefietsen en E-bikes. Dit kost hem tot 50% minder dan de aankoop van dezelfde fiets in de winkel. Op het einde van het leasingcontract bestaat de optie om de fiets over te kopen aan de restwaarde.

“De elektrische fiets maakt dat steeds meer mensen de fiets als alternatief zien voor de wagen”, aldus Joep Kempen, CEO van Team Cyclis. “Als je weet dat er in België ongeveer 800.000 salariswagens zijn, waarvan er een groot aantal staan aan te schuiven in de file, dan weet je dat er veel potentieel is voor de salarisfiets. Dat deze vorm van leasing fiscaalvriendelijk is voor zowel werknemers als voor de bedrijven, zorgt ervoor dat fietsleasing nu echt aan het doorbreken is.”

“Team Cyclis heeft sinds zijn oprichting in een relatief korte periode een aanzienlijke leasing-portefeuille kunnen samenstellen”, weet Stijn Bijnens van LRM, dat 250.000 euro op tafel legt. “Waar het bedrijf een jaar geleden zo’n 175 fietsen onder contract had, is dat aantal ondertussen opgelopen tot bijna 700. Al deze fietsen moet gefinancierd en verzekerd worden. Wij zorgen voor extra ‘jus’, omdat fietsleasing een plaats verdient in de mobiliteitspuzzel. Ook wij geloven sterk in het nut en de noodzaak van een duurzamere mobiliteit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.