Nieuws Limburg Johann Leten: "Indexsprong zou Limburg goed uitkomen"

Johann Leten: "Indexsprong zou Limburg goed uitkomen"

Johann Leten: "Indexsprong zou Limburg goed uitkomen"

Volgens professor Joep Konings (KULeuven) zou het overslaan van een automatische index-aanpassing van 2 procent, onze lonenhandicap ten opzichte van het buitenland zodanig verbeteren, dat hierdoor in de eerste 12 maanden na het invoeren van de maatregel, zo’n 23.000 jobs kunnen gecreëerd worden. Tegen 2015 zou dit zelfs kunnen oplopen tot 32.000 extra banen, aldus de Leuvense professor. Daarbij hoeft de koopkracht zelfs niet eens te dalen.

“Zeker in Limburg, waar de concurrentie met het buitenland moordend is, zou een indexsprong enkel positief kunnen werken,” aldus Johann Leten van Voka-Kamer van Koophandel Limburg. “Limburg is de grensregio bij uitstek en ondervindt dan ook veel concurrentie van buurlanden. Bovendien is 77% procent van de Limburgse productie bedoeld voor export. Om die concurrentie met het buitenland houdbaar te houden, zou een indexsprong voor onze provincie zeker en vast, nog meer dan elders, voordeel opleveren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.