Nieuws Limburg Johann Leten: “Seg politici… wat is er nu van?”

Johann Leten: “Seg politici… wat is er nu van?”

Johann Leten: “Seg politici… wat is er nu van?”

“Het dieptepunt van de ‘coronaput’ lijkt stilaan achter ons te liggen als we geen nieuwe onvoorspelbare vehikels op de weg richting herstel tegenkomen.” Dat voorspelt de conjunctuurbarometer van Voka Limburg. “Waakzaamheid blijft met andere woorden noodzakelijk.”

De cijfers zijn duidelijk: “De automobielsector probeert succesvol uit een diep dal te kruipen. De bouwsector begint daarentegen stilaan afkoelingsverschijnselen te tonen. Voor de tweede maand op rij zien we ook een sterke toename van het aantal Limburgse starters in vergelijking met vorig jaar”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “Dat alles maakt dat in de loop van het derde kwartaal, de economische activiteit in Limburg verder aantrekt. Tegen het einde van de jaarwisseling is de verwachting dat de conjunctuur nog net onder het niveau van het einde van het eerste kwartaal (dus pré-corona) zal blijven.”

Toch blijft de toekomst door de coronacrisis erg onzeker. “Het is virus is onvoorspelbaar en spijtig genoeg zijn onze federale politici dat momenteel ook”, vindt Leten. “Zolang zij geen regering vormen, heeft dat ook voor onze provincie gevolgen. De verlenging van de termijn voor de steunmaatregel ‘ontwrichte zone’ is daar een voorbeeld van. Daar is een federaal regeerakkoord voor nodig.”

Leten roept de politici op om duidelijkheid te scheppen op twee vlakken: “Maak snel een sterke federale regering, die niet alleen de nodige herstelmaatregelen kan treffen op de korte termijn, maar die ook de noodzakelijke hervormingen doorvoert voor de middellange termijn. De overheid moet zorgen voor meer investeringen, enerzijds bij de bedrijven via investeringsstimulerende maatregelen, maar anderzijds via meer overheidsinvesteringen. Meer dan ooit hebben we de politiek nodig om hindernissen te ruimen, ze mag zelf geen hindernis zijn.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer