Nieuws Limburg John Dierickx: “Een cursus biersommelier, dat wil ik nog doen”

John Dierickx: “Een cursus biersommelier, dat wil ik nog doen”

John Dierickx: “Een cursus biersommelier, dat wil ik nog doen”

In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen Limburgse ondernemers en managers een inkijk in hun leven na de kantooruren… Aflevering 13: John Dierickx van het creatieve bedrijf in glas-in-lood ramen: Artglas in Zonhoven.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Faithless. Ik heb nooit de eer gehad om ze live te zien, maar ik herinner me goed dat ik in 2004 wakker werd rond 1 uur s’nachts en door de gunstige wind, niet alleen de muziek maar ook de ambiance kon voelen van hun optreden tijdens Pukkelpop. Is de enige keer dat ik samen met mijn echtgenote midden van de nacht hebben staan dansen op bed.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Ik hou wel van ontdekkingen, dus een een verrassingsmenu past daar goed bij. Liefst bij een opkomende, talentvolle kok waarbij je de passie proeft in zijn of haar gerechten.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Ik heb het geluk om een prachtige achtertuin te hebben, namelijk De Teut in Zonhoven. De mogelijkheden die onze gemeente heeft heeft om te mountainbiken, of te wandelen en te genieten van de natuur, zijn onbegrensd. We reizen veel en komen overal op zeer mooie plaatsen, maar steeds zeggen we dat onze Teut of Platwijers zeker niet moeten onderdoen voor de buitenlandse parken.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Voor al mijn goeie vrienden en dat is ook wederzijds.

Naar welke vakantiebestemming ga je vast en zeker nog ooit terug?
Hawai. De ingesteldheid van de bewoners is écht top. Ze vragen bijvoorbeeld niet van wie dat stukje papier is op de grond. Ze pakken het op en gooien het in de vuilbak.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Neighbours. Of je nu dagelijks of wekelijks kijkt, je kan steeds inpikken en volgen.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

We hebben geen kinderen, dus die zorgen zijn er niet.

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?

Ik heb de indruk dat de heren en dames politici de laatste tijd meer bezig zijn met hun eigen en hun partij in plaats van te doen waarvoor ze verkozen worden. Men organiseert verkiezingen maar houdt geen rekening met de uitslag. Eigen belang gaat voort. Als ik dan toch 1 punt moet kiezen: De Noord-Zuidverbinding. Toen ik 16 was heette dit de A24. Met andere woorden al meer dan 40 jaar geleden…

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Goed gezelschap met ne goeie trappist. Pure ontspanning.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Het zou oneerbiedig zijn om maar één iemand te vernoemen. Ik hou van de ‘niet zeuren-mentaliteit’. Niet verwachten dat andere jouw problemen oplossen. De goesting en passie die vele ondernemers hebben, daar heb ik veel respect voor. Als ik deze drive bij jongeren zie, daar kan ik naar kijken en van genieten. Jammer genoeg leven we in een maatschappij waarin mensen die hard werken en risico’s nemen, en het daardoor het iets beter hebben, volgeladen worden met afgunst.

Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

De Range Rover Sport spreekt me wel aan. Onbekende terreinen verkennen.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Plinten plaatsen. Zoals Arnout Vandenbossche het zegt: “Het is niet omdat de man het niet uitvoert, dat hij het niet gehoord heeft. Hij heeft het gehoord. Wanner hij het uitvoert moet hij nog invullen. Dus herhaling is overbodig.”

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Biersommelier. Ik vermoed dat ik er na jaren nog niets zou van kunnen, maar ben er zeker van dat ik me goed zou amuseren en belangrijk: het zou lekker geweest zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.