Nieuws Limburg JoJo Elektronica: van dj tot beveiligingsspecialist

JoJo Elektronica: van dj tot beveiligingsspecialist

JoJo Elektronica: van dj tot beveiligingsspecialist

IMG_1657De Opglabbeekse beveiligingsspecialist JoJo Elektronica vierde dit weekend zijn 25-jarig bestaan. Waar het allemaal begon als een uit de hand gelopen hobby, is het bedrijf nu uitgegroeid naar een stabiele KMO die jaarlijks niet zonder enige trots groeicijfers kan voorleggen. Zaakvoerders Jo en broer Raf stonden in 1989 aan de wieg van de bvba die zijn vaste stek heeft op de Weg naar Zwartberg. Over een firmanaam moesten de ondernemende broers niet lang nadenken: JoJo en niet Rafjo of iets dergelijks waar ook de naam van de medezaakvoerder in vervat zat. Waarom? “Die vraag heb ik al dikwijls gekregen,” lacht Jo. “Op mijn 16de ben ik begonnen door kleine apparaten te herstellen voor familie en buren.

In de loop der jaren is mijn zeven jaar jongere broer Raf erbij gekomen. Ik zag al snel dat hij in het vak heel geïnteresseerd was en dacht ‘die moet ik erbij nemen’. In 1989 hebben we dan onze bvba opgericht. De naamkeuze viel op JoJo omdat ik in Opglabbeek en omgeving onder die naam bekend was als dj. Het klinkt vlot en speels. Ik combineerde in de beginjaren het werk als dj met dat van het herstellen van apparaten. Alleen word je dat eerste moe met het verstrijken van de jaren. Komt daarbij dat ik mijn vrouw leerde kennen met wie ik nog altijd gelukkig getrouwd ben en drie zonen heb, waarna dat dj-verhaal gestopt is. Het elektronica-verhaal bleef groeien, terwijl het werk achter de mengtafel in dalende lijn ging. Maar de naam heb ik behouden. Bijna iedereen kent me hier als JoJo.”

www.jojo.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.